Армії РФ бракує контрактників: оперативна інформація про війну

Минула тридцята доба протистояння українців російському загарбницькому вторгненню: ЗСУ ефективно відбивають ворожі атаки, а війська РФ виснажуються.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Росіяни намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів, поповнитись боєприпасами та паливом, аби продовжувати наступальні дії.

Ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території АР Крим та у окремих районах Херсонської, Запорізької та Донецької областей, з метою придушення спротиву мешканців Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Окупанти також намагаються посилити діяльність диверсійних груп, аби дестабілізувати ситуацію у столиці. До того ж, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників у співвідношенні до строкової служби. 

Втім, Збройні сили України відбивають наступи противника. На Донецькому і Луганському напрямках угрупованням Об’єднаних сил відбито всі ворожі атаки та завдано суттєвих втрат російським загарбникам. Українськими воїнами знищено 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Втрати загарбників у живій силі склали близько 170 осіб. Підрозділами протиповітряної оборони збито 3 літаки та 3 БПЛА ворога.

Також Повітряними силами України за попередню добу знищило 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). 

Читайте також