Бачив тільки рух та світло 30 років: польські лікарі повернули зір українському спортсмену

Польські лікарі повернули зір спортсмену з України.

Про це пише Zaxid.net

Відомо, що лікарі офтальмологічного відділення Окружної залізничної лікарні в Катовіце повернули можливість бачити дзюдоїсту-паралімпійцю. 55-річний українець Сергій Сидоренко протягом 30 років бачив лише рух і світло після того, як потрапив в аварію. Про нього весь цей час піклувалася дружина Тамара.

Утім, втрата зору не вплинула на його захоплення спортом. Він двічі здобував медалі з дзюдо на Паралімпіаді в Сіднеї та Пекіні.

Коли в Україні розпочалось повномаштабне вторгнення, Сергій з родиною виїхав до Польщі, в м. Катовіце. Там, в офтальмологічному відділенні Окружної залізничної лікарні чоловікові поставили діагноз і внесли у чергу на оперативне втручання.

«Ми провели процедуру видалення білої роговиці, поєднану з видаленням затемненої лінзи та трансплантацією американської штучної роговиці типу Бостон 1. До пацієнта повернувся зір у перший день після процедури», – повідомив професор Едвард Віл Іганья.

Після операції Сергій уперше за тривалий час глянув в очі дружині і дітям, чим дуже зворушив польських лікарів.

«Ніколи не забуду, як він дивився дружині в очі. Я не забуду вираз щастя в здорових очах. Це був особливий момент. Пацієнт тепер зможе повноцінно жити», – повідомив професор.

А Сергій заявив, що тепер він починає нове життя.

 

Читайте також