Бруд, старі штори і порушення графіку: у Рівному перевізників викликали "на килим"

Сьогодні, 16 червня, в Управлінні транспорту і зв'язку відбулась зустріч із водіями та перевізниками громадського транспорту Рівного. Метою зустрічі було обговорити скарги від мешканців міста, питання санітарного стану транспорту та терміни виконання вказівок. 

Керівник Управління транспорту Рівненської міської ради Дмитро Царук перерахував усі пункти угоди із перевізниками та наголосив на їх дотриманні. За словами посадовця, у разі виявлених порушень, договори з такими підприємцями будуть розривати.

"Коли один із пунктів будуть не виконувати, то ми будемо розривати угоди. У нас буде створено робочу групу між управлінням транспорту і комунальним підприємством "Рівнетранспорт". Ми будемо їздити по кінцевих зупинках і дивитися ситуацію стосовно санітарного стану автобусів. Йдеться як про зовнішній вигляд, так і про стан в салоні. Це буде проводитись два дні на тиждень. Якщо ситуація не міняється, то договір із перевізником розриваємо", - пояснив пав Царук.

Для окремих перевізників, чиї автівки особливо потребують покращення санітарного стану, було наголошено на термінах виконання вимоги. Йшлося не лише про брудні вікна, а й про старі штори у маршрутках, облізлу фарбу на кузові та забруднені сидіння. 

Окрім санітарного стану, під час зустрічі піднімали питання хамства водіїв. Зокрема, було зачитано скарги від мешканців Рівного на те, що водії агресивно реагують на пасажирів з посвідченнями. Також Дмитро Царук наголосив на дотриманні графіку руху маршрутних таксі. За словами посадовця, ця проблема є актуальною для міста, адже у вечірній час водії нерідко з'їжджають з рейсів.

"У нас є багато звернень щодо 66-го маршруту. Люди їдуть з лікарні і звертаються до нас, адже після 18-19 години не можна виїхати. Я поясню - на сьогодні водій збирає на заправку, собі на зарплату і прибуток перевізнику. І у шість годин він подивився, що вже все нормально - у нього зарплата є, заправка є, перевізнику хватить. Значить можна з'їжджати. Але у нас маршрутні таксі і так бути не повинно", - звернувся пан Царук до водіїв.

Під час засідання депутатка фракції “Рівне разом” та голова постійної комісії з питань міського господарства, транспорту, зв'язку та екології Катерина Марчук наголосила на важливості подібних зустрічей. За її словами, це було знайомством та стартом для плідної співпраці із перевізниками міста.

"Щоб досягти якогось результату - без зустрічей не обійтись, адже потрібно шукати компроміс. Сьогодні це було знайомство з перевізниками. Я буду ініціювати такі зустрічі щоквартально, а то і частіше. Ми будемо вивчати скарги і злісних порушників, які постійно не дослухаються. Зараз в пріоритеті є зупинки - їх потрібно оновлювати. Також графік руху, який буде розписано похвилинно. На тролейбусних зупинках нашого міста буде встановлено 12 таблиць, які будуть інформувати про графік. Щоб вирішити найбільш глобальну проблему громадського транспорту міста, потрібно дослідити усі аспекти галузі. Наразі вже виділено кошти на дослідження. Від результатів дослідження будуть залежати безпосередні дії влади щодо удосконалення сфери перевезень", - прокоментувала Катерина Марчук.

Читайте також