Через теплу зиму у Рівному залишились гори невикористаного піску і солі

Ще перед стартом зими Рівненське міське шляхово-експлуатаційне управління закупило рекордну кількість солі, відсіву та піску. В міському ШЕУ кажуть, що вирішили перестрахуватися, оскільки побоювалися складних погодних умов. Однак через теплу та безсніжну зиму використати значну частину сипучих матеріалів не довелося.

Начальник Рівненського МіськШЕУ Віктор Климук розповідає, що за 2,5 місяці зими шляховики міста в основному використовували запаси солі – 1200 тонн знадобилося для попередження ожеледиці на дорогах. Водночас 340 тонн залишаються на складах підприємства.

Значно більші цифри невикористаних відсіву та піску. З понад 10 тисяч заготовлених матеріалів використали менше однієї тисячі. В МіськШЕУ додають, що наявні сипучі матеріали зберігатимуть на складах та прибережуть до наступної зими. Задля цього відкоригують майбутні тендерні закупівлі.

– Якщо нам треба буде докупити по 1000 кубів, то так і зробимо. Тому що вкладати гроші в матеріали, щоб просто зберігати їх на складі, буде нелогічно - лишнього закупляти не будемо, – зазначив Віктор Климук.

В шляхово-експлуатаційному управлінні Рівного додають, що зекономлені кошти спрямують також на інші потреби житлово-комунального господарства – ремонт доріг, тротуарів, благоустрій міста тощо.

Читайте також