Чи дійсно варто вкладатися в СЕО, якщо запускаєте інтернет-магазин?

Механізм відкриття власного магазина в Мережі вкрай простий та не потребує якихось захмарних коштів чи зусиль. Справжні витрати розпочинаються вже після відкриття бізнесу, і справа не лише в необхідності закуповувати товар та налагоджувати логістику. Щоб бізнес приносив гроші, треба приваблювати клієнтів. Пошукова оптимізація вважається універсальним варіантом, адже підходить для проєктів будь-якого масштабу, але знаходяться досі ті, хто не впевнений у доцільності таких інвестицій. Розповімо про причини недовіри та реальні результати, які можна отримати у разі відповідального підходу до розкрутки. 

Чому виникають сумніви в актуальності використання SEO?

Про seo просування говорять як про один з найкращих маркетингових методів, але не всі в це вірять. Це пов’язано, перш за все, з необхідністю чекати певний час результатів. Трафік збільшується не за день і не за тиждень, і не всі e-підприємці готові це зрозуміти. Вони вважають, якщо після місяця інвестицій немає вираженої віддачі у вигляді збільшення відвідувачів та продажів, то й вкладатися далі не треба. Хоча насправді потрібно почекати ще 1-2 місяці, аби оцінювати ефективність пошукової оптимізації. 

Інші моменти, які не дозволяють наважитися на звернення до спеціалістів з СЕО:

  • небажання витрачати кошти або хибне уявлення про те, що подібна розкрутка надто дорога – в реальності бюджет кампанії визначає замовник, тому жодної «зайвої» гривні ви не витратите;
  • ілюзія того, що з усім вдасться впоратися самостійно – але жодний гайд не дасть повного уявлення про механізми роботи з пошуковими системами;
  • думка про те, що для гарних продажів достатньо буде розрекламувати себе в соціальних мережах – безумовно, через Інстаграм, Фейсбук тощо можна гарно себе презентувати, але все одно ви будете втрачати значну частину цільової аудиторії, яка шукає ваші товари через пошуковики. 

Основні ефекти оптимізації, які можна отримати

Ті, хто вчасно зрозуміє важливість СЕО просування та зробить все якісно, можуть отримати:

  • підвищену кількість потенційних покупців, адже до вашого сайту приводитимуть запити, які відображають конкретні товари з каталогу – якщо людина переходитиме за посиланням, значить, з великою ймовірністю вона хоче щось купити;
  • покращення помітності серед конкурентів;
  • довіру та пізнаваність, без яких неможливо побудувати прибутковий довгостроковий бізнес;
  • більшу кількість продажів – все логічно, адже до вас приходитимуть дійсно зацікавлені відвідувачі, тому конверсія збільшиться.

Не варто забувати й про більш раціональне використання бюджету на рекламу, адже треба буде виділяти кошти лише на цільові акції.