Чим підживити огірки у відкритому грунті, щоб отримати великий урожай: поради

Початок літа завжди є насиченим для власників городів. Саме час, коли висаджують розсаду овочів та трав. Королями городини по праву вважають огірки. Саме без цього овоча не обходиться літній салат, овочева тарілка та консервація.

Як краще підживити огірки у відкритому грунті, щоб отримати великий урожай - читайте у статті.

Коли підгодовувати огірки

Оптимальним варіантом вважається внесення 3–4 підгодівель за сезон, проте цю кількість можна регулювати, спостерігаючи за станом кущів і плодів під час їхнього розвитку.

Якщо ґрунт, де ростуть огірки, бідний, можна провести ще кілька підживлень. У таких випадках рекомендується стежити за станом листя: якщо воно зблідло або пожовкло, значить огіркам не вистачає поживних речовин. Також деякі городники ще підгодовують розсаду в фазі двох листочків.

Підживлення у червні

У червні огіркам у відкритому ґрунті потрібні підгодівлі для їхнього гарного росту. Зробіть розчин з коров'яку (10 л), суперфосфату (40 г) і сульфату калію (10 г). На 1 кущ йде 200 г такого розчину, а якщо до нього додати бор — це прискорить зростання кущів, давати плоди вони почнуть швидше.

Добре підгодувати огірки в червні настоєм кропиви. Вона сприяє збільшенню кількості зав'язей, що допоможе швидше отримати урожай. Кропиву для настою потрібно брати до того, як вона почне цвісти. Листя і стебла кладуть в ємність із пластику й заливають гарячою водою. Кропива має бути повністю покрита водою. Ємність накривають і залишають в теплі на 7–10 днів. Далі 1–1,5 л настою розводять у 10 л води і вносять під корінь. На 1 кв.м. піде близько 1 відра розчину. Для обприскування настій потрібно процідити, розвести водою у співвідношенні 1:20 і окропити огірки. Таке підживлення можна провести кілька разів на місяць.

Чим підгодувати під час плодоношення

Огіркам потрібен в цей час азот і калій, а також виникає потреба в магнії. Всього під час плодоношення підгодувати огірки можна два рази: на початку (щоб підвищити урожай) і під кінець (щоб рослини як можна довше могли давати плоди). Підживити огірки можна одним з таких розчинів (на відро води): 1 ст.л. нітрофоски; 2 л компосту; 50 г суперфосфату. Приготуйте рідке добриво і полийте під корінь. Для того, щоб зробити робочий розчин для листкового підживлення, візьміть 0,5 л коров'яку на всі ті ж 10 л води.

Щоб уникнути надлишку поживних речовин, не застосовуйте всі способи підгодівлі відразу. Дуже важливо в цей період не перегодувати огірки азотом.

Існують також народні способи, як підживити огірки, щоб вони краще і довше плодоносили. Для кореневого підживлення можна зробити настій: 2 ст.л. золи на 1 л води настоюють 7 днів. На 1 кущ доводиться 1 л такого настою.

Читайте також