Чоловік з-під Рівного "прикинувся" хворим на коронавірус, бо хотів перевірити, як спрацюють лікарі

Фото - ілюстративне

Зі спалахом коронавірусу в Україні одна частина людей піддається паніці, інша ж вигадує собі розваги, аби не нудьгувати. Через це поліція і швидка отримує дуже багато хибних викликів в той час, як десь може бути по-справжньому потрібною.

Зокрема, один такий випадок нещодавно трапився у селі Біла Криниця, що на Рівненщині. Ще 15 березня 54-річний чоловік, який там мешкає, подзвонив у швидку з вимогою приїхати до нього, оскільки погано почувається і має симптоми коронавірусу. Він також додав, що три дні тому контактував з особою, яка нещодавно приїхала з Італії.

Звісно, що до нього додому одразу приїхала бригада медиків у спеціальному захисному спорядженні. Втім, коли чоловік відчинив їм двері, у розмові він зізнався, що насправді не хворий і ні з ким не контактував, а просто хотів перевірити, як працює швидка в умовах карантину.

- Він сказав, що «поки будете допитувати мене, то помру». Я скерувала бригаду, бригада одягла захисні костюми, згідно алгоритму. А це приблизно 1,5 тисячі, а ще виклик більше ніж 650 гривень коштує. В результаті їх зустрів пацієнт, почав посміхатися, - обурюється старша лікарка оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець.

Лікарі викликали до чоловіка додому поліцію через хибний виклик.

- Він ще потім каже, «тепер завезіть мене в лікувальний заклад, куди ви госпіталізуєте з підозрою на COVID. Я побачу, як вони ще спрацюють». Я викликала поліцію, - додала Любов Волинець.

Відтак, правоохоронці склали на псевдохворого адмінпротокол за ст. 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Тож тепер чоловіку загрожує штраф, щоправда у смішному розмірі - від 51 до 117 гривень.

Правоохоронці закликають громадян не жартувати із хибними викликами, особливо в таку напружену пору, адже окрім штрафу, це може коштувати комусь здоров’я чи навіть життя.

До слова, за словами Любові Волинець, з початку карантину кількість дзвінків у швидку збільшилася - диспетчери приймають за добу в середньому по пів тисячі викликів, і досі ніхто з медиків не пішов у відпустку на час роботи.

Читайте також