Чому в двох музеях на Рівненщині можуть з`явитися нові посади?

В історико-культурному заповіднику м. Острог та Рівненському обласному краєзнавчому музею хочуть ввести по одній новій посаді заступника директора. Таку потребу пояснюють тим, що в музеї повинен бути працівник, який займатиметься залученням додаткових коштів із різних проектів та науковою роботою. Введення двох посад обговорювали члени комісії з питань гуманітарної політики облради.

«Обласний краєзнавчий музей в цьому році виграв ґрант – 436 тисяч, а це вже перший показник того, що цією роботою треба займатися. Я думаю, цей заступник з розвитку буде цим займатися, бо цей рік показав, що запрацював Український фонд культури і дуже багато проектів підтримано,» - зазначив начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослав Мельник.

За словами Ярослава Мельника, додаткові кошти з обласного бюджету на виплату заробітної плати заступникам у цьому році не будуть потрібні.

 «У музеях має бути людина, яка буде вести цю роботи: міжнародні проекти, всеукраїнські проекти, готувати документи, контролювати. Це додаткова можливість отримати кошти за рахунок міжнародного фінансування і всеукраїнського культурного фонду,» - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Із проханням про введеня нових посад звернулися самі директори музеїв. Відтак, очільник Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига запевнив, що така потреба є вже давно:

 «Якби в минулому році в нас не була введена посада інженера-програміста, то ми б цей ґрант не виграли. Ми будемо робити електронний облік музейних цінностей і якщо в нас це вийде, то таке будуть робити по всій Україні. Оця посада заступника директора, яка вводиться, це буде людина, яка координуватиме усю цю роботу.»

Чи з’являться у музеях нові посади стане відомо згодом.

Читайте також