Депутати міськради хочуть заборонити державним реєстраторам області реєструвати нерухомість у Рівному

Сьогодні на сесії депутати міської ради Рівного розглядатимуть проект рішення про впорядкування процедур державної реєстрації прав на нерухоме майно в межах міста Рівного.

Депутатка міськради Людмила Туровська зазначила, що наявні непоодинокі випадки, коли державні реєстратори із інших районів області реєструють нерухоме майно у Рівному. 

Для того, аби унеможливити підробки реєстраційних документів щодо об'єктів нерухомості, розташованих у Рівному, міськрада планує звернутись до Міністерства юстиції зі скаргою на рішення державного реєстратора Корнинської  сільської ради Рівненського району. Окрім того, до цього ж міністерства звернуться із проханням провести моніторинг реєстраційних дій державними реєстраторами, які знаходяться за межами Рівного, щодо реєстрації прав на об'єкти нерухомого майна, що розташовані в місті. 

Також проситимуть народних обранців  розробити та подати до Верховної ради законопроект, в якому передбачити, що державні реєстратори можуть реєструвати нерухоме майно не в межах всієї області, а тільки на територіях рад, з якими вони перебувають у трудових відносинах.

Читайте також