Депутати Рівнеоблради проситимуть Президента вшанувати на державному рівні Тараса Бульбу-Боровця

Щойно на сесії депутати Рівненської обласної ради прийняли рішення звернутися до Президента України з проханням на державному рівні вшанувати пам’ять засновника Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця.

З метою вшанування пам’яті «народного отамана» Волинського Полісся, засновника Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця та його бойових побратимів, просимо Президента України та Верховну Раду України:

1. Встановити дату 28 червня як день створення Української Повстанської Армії «Поліська Січ»та щороку проводити в цей день відповідні урочисті заходи.

2. Нагородити головного командира УПА, генерал-хорунжого Тараса Дмитровича Бульбу-Боровця, повноважного представника уряду Української Народної республіки в екзилі одним із військових орденів незалежної України (посмертно).

3. Доручити Міністерству освіти і науки України внести до підручників з історії України для загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів спеціальний розділ про Українську Повстанську Армію «Поліська Січ» та Олевську республіку.

 

Читайте також