Депутатці від ОПЗЖ, яка проголосила себе керівницею Мелітополя, повідомили про підозру у держзраді

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Нещодавно в Мелітополі окупанти викрали міського голову, який відмовився з ними співпрацювати. Натомість депутатка міськради від ОПЗЖ Галина Данильченко перейшла на бік ворога та проголосила себе "виконуючою обов’язки Мелітопольського міського голови".

Тепер же нею займаються українські правоохоронні органи. Зокрема, їй повідомлено про підозру за фактом державної зради. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

"За даними слідства, депутатка Мелітопольської міської ради на шкоду державному суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності України та інформаційній безпеці, здійснила перехід на бік ворога в умовах воєнного стану.

На виконання отриманого від представників Російської Федерації завдання представниця місцевої влади проголосила себе «виконуючою обов’язки Мелітопольського міського голови» та активно здійснювала дії щодо організації та упорядкування окупаційної влади на території м. Мелітополь та Мелітопольського району", - йдеться у повідомленні.

Проголосивши про створення невизначеного законодавством України органу – «Комитет народных избранников», підозрювана закликала громадян України до його підтримання та припинення супротиву мешканців міста окупаційній владі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Запорізькій області.

Читайте також