Директор РЕГІКу Петро Тадеєв заявив про захоплення коледжу

«Станом на 11 травня ректор МЕГУ не виконує взятих на себе зобов’язань», - із такою заявою виступив директор Рівненського економіко-гуманітарного та інженерного коледжу Петро Тадеєв. На початку травня, за рішенням зборів засновників РЕГІК, Міжнародний економіко-гуманітарний університет був зобов’язаний передати документацію і майно коледжу, проте цього досі не було зроблено. 

"На зборах засновників, які відбулися 30 квітня, прийняли досить серйозні рішення. Зокрема, Дем’янчук А.С. взяв на себе зобов’язання передати навчальну документацію і майно коледжу 2, 3 і 4 травня, більше того, він наполягав на тому. На сьогодні майно коледжу не передано. Не передана також навчальна документація... Безумовно, це утруднює навчальний процес,» - зазначає Петро Тадеєв.

Зовсім скоро випускники навчального закладу повинні отримати дипломи, проте коледжу ще не передано доступ до єдиної державної електронної бази освіти. Пан Тадеєв розповідає, що в таких умовах вони все ж з зможуть працювати, проте знадобиться час, аби розблокувати бази.

Петро Тадеєв через засоби масової інформації звернувся до Рівненської місцевої прокуратури, Національної поліції з повідомленням про протидію законній господарській діяльності коледжу з боку ректора МЕГУ Анатолія Дем’янчука та закликав відповідні силові структури розпочати кримінальне провадження за даним фактом.

Нагадаємо, у вересні 2016 року на зборах засновників на посаду директора коледжу було призначено Едуарда Гайдука. Проте відповідні рішення зборів засновників коледжу було визнано судами різних інстанцій не дійсними і державну реєстрацію Едуарда Гайдука директором коледжу було скасовано. Петро Тадеєв запевняє, що збори тоді не відбулися, більше того, протокол зборів засновників був сфальсифікований. У суді було доведено той факт, що Петро Тадеєв не був присутнім на зборах, а збори не відбулися у зв’язку з відсутністю кворуму.

Таким чином, Едуард Гайдук більше півтора року незаконно перебував на посаді директора коледжу, підписував документи від імені коледжу та розпоряджався фінансами навчального закладу. За цими фактами слідчим суддею Рівненського міського суду Наумовим зобов’язано місцеву прокуратуру відкрити шість кримінальних проваджень, зокрема і за рейдерське захоплення коледжу.

Причиною таких дій, на думку Петра Тадеєва, було його бажання залишити МЕГУ, де він працював першим проректором: 

"І коли я пішов з МЕГУ, то знав, що так просто ситуація не завершиться і будуть різні спроби усунути мене з посади директора коледжу. Спочатку Дем’янчук А.С. спробував це зробити через суд. А коли це не вдалося зробити, то вибрав протиправні дії з метою усунення мене з посади директора коледжу."

Впродовж півтора року Едуард Гайдук виконував обов’язки директора РЕГІК, проте до цього в освіті не працював.

«От уявіть, людина прийшла керувати коледжем, по-перше, без досвіду. Для того, щоб бути керівником вищого навчального закладу чітко прописано певні вимоги. Однією з вимог є десятирічний стаж науково-педагогічної роботи. Тобто, судами всіх інстанцій доведено, що ця людина прийшла керувати незаконно. Державна реєстрація цієї людини двічі була скасована. Тобто, що виходить? Виходить те, що 20 вересня 2016 року, в день, коли прийшов так званий порятунок коледжу, і до 27 березня 2018 року людина незаконно здійснювала всю діяльність і ставила підписи,» - повідомив Петро Тадеєв.

Нині директором РЕГІК знову став Петро Тадеєв. Він продемонстрував витяги з банківських рахунків коледжу впродовж терміну, коли був усунутий. До прикладу, у січні 2018 року за надання юридичних послуг юридичній компанії було перераховано 300 тисяч гривень Також у період із грудня 2016 року по березень 2018 року коледж перерахував МЕГУ майже півмільйона гривень орендної плати та комунальних платежів. За рішенням суду, навчальний заклад тепер зобов’язаний сплатити Петру Тадеєву 89713 грн заробітної плати, адже його звільнення з посади викладача коледжу також було незаконним, та 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Наразі Рівненський економіко-гуманітарний та інженерний коледж працює в штатному режимі.

Читайте також