Директору Рівненської філармонії винесуть догану через премії собі та своїм близьким (ВІДЕО)

Фото - Радіо Трек

Винести догану директору Рівненської обласної філармонії Миколі Орешку – таке рішення прийняв голова облради Олександр Данильчук, пише UA: Рівне. Спеціальна комісія, яка впродовж місяця проводила службове розслідування, виявила фінансові порушення з боку Миколи Орешка, а саме те, що він у 2017-му, 2018-му роках виписував премії собі та своїм близьким.

Нагадаємо, на час розслідування Микола Орешко був відсторонений від виконання обов'язків директора. Сьогодні він повернувся на робоче місце.

– Під час роботи комісії виявлено ряд порушень. Одне з яких це преміювання, встановлення надбавок та доплат та матеріальної допомоги директору комунального закладу без відповідного рішення органу вищого рівня. Друге, вчинення дій чи прийняття рішень директором комунального закладу в умовах конфлікту інтересів під час преміювання сина. Третє порушення – це вчинення дій чи прийняття рішень директором комунального закладу в умовах конфлікту інтересів під час преміювання особи, яка спільно проживає, але не перебуває у шлюбі з Орешкоми Миколою. За результатами проведеної роботи комісією прийнято рішення рекомендувати голові достроково розірвати, припинити контракт із керівником комунального закладу, – розповів член службової комісії Юрій Нілабович.

– Була комісія, була рекомендація комісії звільнити його з роботи, але я з ним переговорив, попросив його більше цього не робити і ми поки тільки даємо йому догану. Вигнати людину дуже просто, але ж все таки він давно працює, знає свою роботу, тому йому вказали на його недоліки і дали можливість виправитися, – прокоментував голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

Наші журналісти навідалися до Рівненської обласної філармонії, аби поспілкуватися з Миколою Орешком, але його у той час на робочому місці не було. Коментар нам вдалося взяти телефоном:

– Я можу сказати, що керівництво має повне право, перевірити, подивитися і прийняти відповідні рішення, – Микола Орешко.

Читайте також