Дитячі крісла-гойдалки: яка їхня функція та якими вони бувають

Під час підготовки кімнати до народження дитини, батькам завжди хочеться продумати все до дрібниць, врахувати максимум деталей. Зокрема, якісні гойдалки для немовлят також мають увійти до запланованого списку "маст хев" для крихітки. Пристрій зможе істотно полегшити життя батькам у перші місяці життя дитини. Маленькі діти завжди вимагають до себе максимум уваги, серед них багато й тих, хто не хоче засинати самостійно. Тому крісло-гойдалка - це незамінний помічник для дорослих.

Різноманітність гойдалок

Дитячі крісла гойдалки - це комфорт і затишок для немовляти. На ринку представлені різні типи моделей:

  • Баунсер. Це функціональний гібрид люльки та гойдалки. У таких моделях зазвичай передбачаються спеціальні механізми, які створюють легку і цілком безпечну для дитини вібрацію. Вона відмінно заколисує малюка і допомагає йому швидше заснути, при цьому залишаючи мамині руки вільними.
  • Шезлонг. Положення спинки в кріслі шезлонгу для немовлят можна контролювати за бажанням, залежно від того, просто лежить дитина або ж грається з іграшками. Знімний підголівник забезпечує максимальний комфорт під час годування або під час сну.
  • Стаціонарна гойдалка. Забезпечується міцним бар'єром безпеки, контрольованою спинкою і механізмом, який запобігає довільному складанню крісельця. Можна використовувати як вдома, так і на вулиці.
  • Електронна гойдалка. Електронна модель наділена кількома режимами заколисування. Наприклад, це поїздка в машині або гойдання на морських хвилях. Дитина отримує відчуття турботи та затишку, навіть попри те, що батьки не гойдають її на руках.

Навіщо потрібні гойдалки та якими функціями володіють

Перші місяці життя малюка - це не тільки щастя і приємні клопоти для батьків, а й велика кількість стресу. У дорослого, який доглядає за немовлям, часто не вистачає часу на повноцінний сон, що вже говорити про ведення домашнього господарства. Крісло-гойдалка для дітей - це корисний пристрій, який не тільки розважить і заспокоїть крихітку, а й дасть змогу батькам викроїти трохи вільного часу на інші важливі справи.

Дитячі шезлонги: з якого віку і як вибрати - стаття в інтернет-магазині  Avtokrisla.com

Крісла-гойдалки для малюків наділені такими корисними функціями:

  • Анатомічне сидіння. Воно не створить дискомфорту для немовляти, навіть якщо йому доведеться провести там кілька годин поспіль.
  • Вібрація. Вона заспокоїть малюка і допоможе швидше заснути.
  • Звуковий супровід. Окремі моделі здатні програвати красиві мелодії, звуки природи тощо. Це допомагає заспокоїти дитину.
  • Іграшки. Багато моделей доповнені спеціальними дугами з м'якими іграшками, які допоможуть малюкові розважити себе самостійно, навчитися зосереджувати погляд і розвинути хапальний рефлекс. 
  • Налаштування. Можна вибрати режими та швидкість заколисування спеціально для дитини або для конкретної ситуації, залежно від того, грає малюк або потрібно, щоб він заснув.
  • Пластиковий столик. Це знімний елемент, який дасть дитині можливість грати або їсти, залишаючись у кріслі. Крім того, він стає додатковим захистом, не дозволяючи впасти на підлогу. 
  • Підголівник. Без нього не обійтися діткам, які ще не вміють самостійно тримати голову. Наявність підголівника знизить навантаження на шию крихітки.
  • Регульована спинка. Завдяки контролю нахилу можна вибрати цілком комфортне положення і для відпочинку, і для гри. Зазвичай сидіння крісла з гойдалкою фіксується в трьох або чотирьох положеннях, але є і моделі, в яких спинка не контролюється. Останні підійдуть немовлятам, які ще не сидять самостійно.
  • Ремені безпеки. Вони надійно утримають дитину на місці та не дозволять їй випасти з крісла в процесі заколисування. У деяких моделях ремені закріплюються навколо пояса і між ніжок, а в деяких - ще й у районі плечей.

Попри всі передбачені заходи безпеки, небажано залишати малюка зовсім без нагляду. До того ж крісло-гойдалка не є повноцінною заміною колиски для сну.

Читайте також