Дитячі майданчики у Рівному еволюціонують в екопростори (ФОТО)

Своє щасливе і безтурботне дитинство малюки проводять у забавках. Вони пізнають світ, спілкуються із однолітками, грають в ігри. 

Дитячі майданчики – одні з перших архітектурних об’єктів, які формують у малюків естетичний смак. Відтак, завдання дорослих - створити безпечне, цікаве та гармонійне середовище для розвитку дітлахів.

Є низка стереотипів стосовно гральних майданчиків, про які варто забути:

  1. Майданчик повинен бути кольоровим
    Яскраві кольори збуджують нервову систему, а пастельні та натуральні, навпаки – заспокоюють. Європейці давно роблять вибір на користь майданчиків у натуральних тонах.
     
  2. Найпоширеніші матеріали - пластик і гума
    Штучні матеріали з часом деформуються, тоді як природні мають триваліший термін експлуатації та є безпечнішими.
     
  3. Майданчик для дітей певного віку
    Сучасні дитячі майданчики не мають обмежень щодо віку - тут цікаво буде гратися як малюкам, так і підліткам. І неважливо, чи активно проводитимуть на них час, чи гратимуть настільні ігри.
     
  4. Обійтися гойдалками єдиними. 
    Усілякі «лазанки» та драбинки розвивають моторику дітей. Тому краще надати перевагу різноманітним елементам, щоб діти вибирали те, що їм до вподоби.

У Рівному в житловому комплексі «Spectrum» відмовились від стандартних яскравих конструкцій і взяли курс на натуральні матеріали та кольори. Для маленьких мешканців тут встановили дерев’яні конструкції із модрини та сосни, котрі поєднали з елементами нержавіючої сталі. 

Щоби продовжити термін експлуатації майданчика та захистити його від шкідників, конструкції обробили сертифікованими спецрозчинами і маслами. Так у безпеці буде дерево, а, відповідно, і дітлахи, котрі проводитимуть тут своє дозвілля. 

Сучасні підходи до облаштування дитячих майданчиків закликають до того, аби відмовитись від звичних усім гойдалок, гірок тощо. Адже дерев’яні конструкції ніби кидають виклик дитині – «вигадай, як мене підкорити».

Саме такий екопростір у житловому комплексі «Spectrum» для малюків створили Дитячий центр «Smart Kids» та девелопер «Реноме-Комфорт». Тепер же у  розпорядженні найменших жителів - «лазанки», гойдалки, канати, лавки, гірки, балансир, пісочниця, драбинки та скеледром. 

Відкриття нової дитячої забави також зробили незабутнім: малюків розважали аніматори, демонстрували майстер-клас із хенд-мейду, а потім – влаштували флешмоб. Найменші мешканці ЖК «Spectrum» у той же час тестували новий майданчик, від якого були в захваті.

*На правах реклами.

Читайте також