До Рівного повернули 150 тис. грн

фото ілюстративне

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Рівненської області про задоволення позовної заяви Рівненської місцевої прокуратури про стягнення з приватного підприємства до міського бюджету майже 150 тис грн збитків у формі упущеної вигоди. 

Встановлено, що перед введенням в експлуатацію на території м.Рівне об’єкта нерухомості одне із приватних підприємств, порушивши вимоги містобудівного законодавства, не уклало з органом місцевого самоврядування договір про пайову участь у розвитку інфраструктури і не сплатило до місцевого бюджету пайовий внесок. Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у сумі майже 150 тис грн. 

У зв’язку з цим прокуратура заявила в інтересах Рівненської міської ради та громади позов про стягнення із підприємства-забудовника збитків у формі упущеної вигоди на зазначену суму, який господарським судом Рівненської області задоволено у повному обсязі.

Апеляційну скаргу приватного підприємства у травні 2018 року  судом відхилено як безпідставну та необґрунтовану, чим підтверджено законність вимог прокуратури.

Таким чином, рішення суду про стягнення з приватного підприємства до міського бюджету майже 150 тис грн на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Рівного набрало законної сили.

 

Читайте також