Дворічна дитина, що захворіла на правець, нарешті приходить до тями

фото - Фейсбук

Дворічна дитина, вже три тижні перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, на апараті штучного дихання, без свідомості, з постійними судомами, пише Victor Moroz. Діагноз: правець, важкий перебіг, генералізована форма. Тільки зараз дитина почала приходити до тями та впізнавати маму. Жахлива картина, яка не повинна бути в цивілізованій країні у 21 столітті. Але це реальність. І зараз ця реальність у Рівненській області, де захворіла дитина, яка не має жодного щеплення проти правця.

Правець дуже важке захворювання з високою летальністю. Всі хто не щеплений знаходиться в зоні ризику. І як не прикро, але таких дітей, які не мають щеплень не одиниці – їх тисячі. Лише в нашій області є понад 17 тисяч дітей, які в минулих роках не отримали вакцинальний комплекс проти правцю. А ще є понад 15 тисяч дорослого населення, які потребують чергового щеплення проти правця. І це незважаючи на те, що вакцини вдосталь.

Статистика захворювання на правець у Рівненській області невтішна. Летальність понад 90%. Можливо вже пора переосмислити своє відношення до вакцинації і зрозуміти, що вакцина це надійний захист від інфекційних хвороб.

Читайте також