Джерело святої Анни на Рівненщині не висохло?

На джерелі Святої Анни, що у с. Онишківці Дубенського району Рівненської області, спростували інформацію про те, що джерело висохло.

Вже не раз ЗМІ Рівненщини писали про те, що джерело пересохло і в ньому майже немає води. Чергова така інформаційна хвиля була вчора. Ця інформація є сьогодні особливо актуальною, адже вже за кілька днів відзначатимуть свято Водохреща (Богоявлення Господнє) і люди з усієї області традиційно приїжджатимуть сюди занурюватися.

Проте інформаційний портал м. Дубно пише, що насправді джерело не висохло. Журналісти кажуть, що поспілкувались із матушкою Рахіль, яка цю інформацію спростувала:

«Джерело не пересохло. У колодці води багато. Є три купелі. Рівень води значно понизився, але джерело не пересохло. Ми не можемо так сказати, але, як бачимо, рівень води також впав у ближніх селах. Люди кожного дня приїжджають, окунаються, набирають воду», – відповіла матушка.

Зазначимо, що температура води на джерелі і влітку, і взимку однакова.

Втім, у коментарях користувачі мережі пишуть, що інформація, яку сказала матушка, не відповідає дійсності, адже ще кілька днів тому очевидці на власні очі бачили, що води там не було, підтверджуючи свої слова відповідними фото. Припускають, що або священнослужителька каже неправду, або ж воду в джерело налили після того, як зчинився ажіотаж.