"Єдина наша помилка": Лукашенко заявив, що "українське питання" треба було вирішити у 2014 році

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "українське питання" треба було вирішити ще у 2014-15-му роках, коли в України "не було ні армії, ні готовності" до війни.

Про це він сказав на засіданні Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасниць СНД, повідомляє БелТА

Зокрема Лукашенко заявив, що "абсолютно згоден" із Володимиром Путіним у тому, що "не ми починали" війну в Україні, а вона взагалі "почалася задовго до 2014 року".

"Ми бачили все, що тут відбувалося: той "коричневий" переворот, який стався, і до чого Україну підводять. Бачили, хто був в авангарді", – сказав він, звинувативши українську владу в тому, що вона не забезпечила мирне співжиття людей.

За словами Лукашенка, якби повномасштабна війна не почалась трохи більш як рік тому, це б почалося завтра, але в гірших умовах для росії та Білорусі.

"Усе до цього йшло. Єдина, напевно, наша помилка, що ми не розв'язали це питання у 2014-2015 роках, коли не було ні армії в України, ні готовності... Все хотіли мирно якось урегулювати. А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили", – зазначив він.

На виправдання дій рф і РБ Лукашенко сказав: "Уявіть собі: якби в Мексиці почали знущатися над громадянами США, американцями? Тієї Мексики давно б уже не існувало".

 

Читайте також