Епідемія не відступила, а насувається серйозними темпами - Олег Вівсянник

Нині в Рівненській  області в дев’яти лікувальних закладах надають допомогу хворим із коронавірусом. 

Заповненість ліжок загалом становить майже 20%. Найбільша завантаженість нині в лікарні в Костополі - 48 ліжок, а це 100% заповненість інфекційного та реанімаційного відділень. Ще 22 ліжка у цьому закладі зайняті в перепрофільованому відділенні.

Непроста ситуація у реанімаціях у закладах у Здолбунові (66%) та Дубні (50%).

Наразі у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії ЦМО Рівного перебуває четверо пацієнтів. У них важкий перебіг хвороби, 80% уражень легень. Ці пацієнти – кисневозалежні. Про це розповів старший лікар цього відділення Андрій Огінський.

Загалом по області в реанімаціях перебуває 16 людей. 

«На жаль, те, що і прогнозувалось лікарями, епідеміологами, епідемія не відступила, а насувається на нас із дуже серйозними темпами. Ми маємо щоденні госпіталізації «важких» пацієнтів близько 20- ти осіб працівниками екстренки. На жаль, коефіцієнт тих, хто захворів і звертається за медичною допомогою, більший, аніж той, який показує, що люди одужують. Найчастіше на лікарняні ліжка потрапляють саме невакциновані. Нагадаю, щеплення не гарантує того, що людина не захворіє взагалі, але перебіг хвороби і її наслідки будуть значно легшими», - зазначив директор Департаменту цивільного захисту і охорони здоров’я Олег Вівсянник. 

Крім того, у Здолбунові повністю зайняте інфекіційне відділення, а це 20 місць. У Дубні - 17зайнятих ліжкомісць (70%), а в Клевані та Вараші - 20 та 23 місця відповідно. 

Загалом у інфекційніх лікарнях надають допомогу майже 250-м пацієнтам із коронавірусом і підозрою на це захворювання.

Читайте також