Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

Компанія Meta Марка Цукерберга може припинити роботу соціальних мереж Фейсбук та Інстаграм у Європі. Причиною цього є те. що європейське законодаdство забороняє зберігати персональні дані європейців на американсmких серверах, пише ТСН

У компанії пояснюють, що здатність передавати дані між країною для них вирішальною. Проте європейські норми, які захищають дані користувачів у межах юрисдикції ЄС, скасували попередні системи. І оскільки Meta не встигла переукласти угоди про обмін даними, то соцмережі можуть припинити роботу. 

"Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких ми працюємо або якщо нам буде заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на нашу здатність надавати наші послуги", – йдеться у повідомленні.

У Meta кажуть, що компанія все ж зможе підписати нові угоди в 2022 році, проте, якщо це не вдасться, "то, ймовірно, не зможемо запропонувати в Європі низку наших найбільших продуктів і послуг, зокрема, Facebook та Instagram".

Зазначається, що припинення роботи соцмереж може серйозно загрожувати розвитку бізнесу в Європі, адже більшість компаній користуються рекламою у Facebook та Instagram для просування.

Читайте також