Фініки - справжні ліки від багатьох проблем зі здоров`ям

Фото - відкриті джерела

Плоди фінікового дерева не тільки ласощі для перекусу, а й справжні ліки від багатьох хвороб.

Через те, що фініки солодкі, багато хто помилково вважає ці екзотичні плоди, мало не цукерками і відмовляються від них. Але фініки не просто ласощі, а справжні ліки, так як багаті усіма відомими науці вітамінами, в них 23 амінокислоти, маса мікроелементів.

Два-три фініка в день підуть на користь діабетикам, вагітним або тим, хто сидить на дієті.

Кілька причин додати фініки в свій раціон:

  • Чисті кровоносні судини. Фініки запобігають накопиченню кальцію в кровоносних судинах і перешкоджають утворенню тромбів, які підвищують ризик інсульту і серцевого нападу.
  • Здорова печінка. Дослідження показали, що фініки зміцнюють печінку і благотворно впливають на її роботу.
  • Міцне серце. Оскільки плоди багаті калієм, вони особливо ефективні при профілактиці серцево-судинних захворювань. Їх вживання знижує ризик інсультів і серцевих нападів, а також рівень шкідливого холестерину.
  • Більше енергії. Що міститься в фініках цукор дає заряд енергії, який в поєднанні з горіхами зберігається ще довше завдяки жирам. У той же час активність мозку стимулюється вітамінами, тому фініки часто розглядаються як енергетик. Ефект вище в поєднанні з горіхами.
  • Краще травлення. Смачні плоди допомагають при запорах, розладі шлунка та інші проблеми завдяки Детоксицирующие ефекту. Це можливо завдяки вмісту в них волокон і амінокислот, які допомагають переробляти їжу.
  • Знеболюючий ефект. Що міститься в фініках магній допомагає полегшити біль і набряк. Вони також мають антибактеріальну дію і борються з інфекціями.

Читайте також