Фотограф з Рівненщини зазнімкував поле з "червонокнижними" півниками (ФОТО)

Фотограф з Рокитного Olexandr Bohdanets опублікував у мережі світлини диких польових півників. На Поліссі автор фото виявив ціле поле з цими "червонокнижними" квітами.

Півники або іриси сибірські найчастіше зустрічаються у блакитних та жовтих кольорах. Їхнє середовище зростання - болотиста місцевість або степи. Зазвичай вони цвітуть у квітні-травні. 

"Напевне всі чули про долину тюльпанів, нарцисів, шафрану та інших квітів. Всі ці неймовірні місця можна побачити в Україні, адже наша Ненька дуже багата та мальовнича країна. Рокитнівщина також може порадуватися своїми долинами та квітами, серед яких Півники Сибірські, що занесені до Червоної Книги України. Звісно масштаби не такі серйозні як, наприклад, славнозвісного Карпатського шафрану, але тим не менше", - розповідає фотограф.  

"Сьогодні по закінченню трудового дня я провідав одну з місцин де проростають ці чудові квіти. Дуже приємно, що загальна кількість рослин збільшилася в порівняні з минулим роком. Також побільшало сорту із жовтим забарвленням. Лише уявіть, що буде, коли вони розростуться, а буде синьо-жовта ковдра із півників. Поряд з ними звісно росте море інших квітів, конвалія в тому числі. Аромат там просто неймовірний, суцільний мед. Дуже файно знати подібні місця, годинку-дві там побув і як новенький.

Читайте також