Газовим шахраям доведеться оплатити 1,6 млн гривень за несанкціоноване використання газу

З початку 2021 року АТ «Рівнегаз»виявив майже 150 випадків несанкціонованих втручань у систему газопостачання та необлікованого використання газу споживачами. За самовільне відновлення газопостачання після відключення, влаштування несанкціонованих газопроводів, втручання в роботу засобів вимірювальної техніки для зменшення їх показань порушникам нараховано до оплати понад 1,6 млн. гривень.

Нагадаємо, нарахування споживачу обсягів несанкціоновано-використаного газу проводиться відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем. Середній обсяг нарахувань при виявлені несанкціонованого газопроводу перевищує 100 тис. грн., при втручанні в роботу газового лічильника – близько 10 тис. грн. При несанкціонованому відновленні газопостачання, порушник оплачує обсяги газу, які нараховуються з моменту відключення, за номінальною потужністю газового обладнання в будинку.

Якщо представникам Оператора ГРМ відмовляють в доступі для припинення розподілу (доставки) газу, домоволодіння відключається від газорозподільних мереж механічним шляхом. Вартість припинення та відновлення газопостачання, усунення виявлених порушень здійснюється за рахунок споживача-порушника.

В цьому році фахівці АТ «Рівнегаз» своєчасно попередили аварійні ситуації, пов’язані із витоками газу через несанкціоноване підключення газу в Рівному та на території ліцензованої діяльності.

АТ «Рівнегаз» вкотре застерігає споживачів природного газу не порушувати законодавство і не втручатися у систему газопостачання, оскільки газ - це небезпека. Водночас такі зловживання будуть виявлені і тоді замість економії порушнику доведеться не лише оплатити обсяг вкраденого газу, а й значні штрафні санкції.  

Повідомити про аварійну ситуацію та несанкціоноване використання газу можна за телефоном: 104 або надсилайте повідомлення на адресу вул. Вишенського,4, м. Рівне, 33027  

Читайте також