Гроші будуть: Рівнерада таки виділили ще 12 млн грн на кільце на Макарова

Фото з відкритих джерел, ілюстративне фото.

Вчора на пленарному засіданні депутати Рівненської міської ради додали коштів на завершення будівництва кільця на перехресті вулиць Дубенської та Макарова.

Раніше на ці роботи виділяли 28 млн гривень. Тож деякі депутати виступили проти чергового траншу в 12,2 млн гривень.

Зокрема, Сергій Васильчук зазначив:

«Загальна вартість цього об’єкта буде складати понад 39 мільйонів. Я не маю розуміння, куди ці гроші підуть, бо на Макарова 1,3 км дороги робили за 48 млн».

Зекономлені кошти обранець пропонував спрямувати на інші важливі об’єкти.  

Ще один міський депутат – Микола Бляшин обурився через те, що вартість робіт зросла на 40%. Він пропонував звернутись до Держаудитслужби щодо проведення перевірки у замовника та на місці на предмет законного та ефективного використання коштів.

Під час сесії до присутніх вийшов начальник управління капітального будівництва Володимир Ляшук. Він пояснив, що на кільці вже триває перевірка - там відібрали для дослідження матеріал і керни. За його словами, до цього залучена незалежна організація, яка встановлює причину руйнування.

«Всі додаткові роботи, які були виконані вище суми, виділеної з бюджету... Коли було проведено “вскритіє” цієї дороги, було виявлено багато невідомих нам моментів, по яких ми змушені були проводити додаткові роботи. Все це підтверджено актами виконаних робіт, прихованих робіт, іншими нормативними документами. Все це є і ми можемо надати на будь-який запит», – сказав Володимир Ляшук.

Попри дискусії і обговорення 12,2 млн гривень на кільце таки виділили.

Читайте також