І українська, і ворожа: військовий ЗСУ розповів, як "реанімують" техніку на фронті

На рахунку Юрія та його побратимів – десятки одиниць «реанімованої» техніки, української і ворожої, яку вони витягли з поля бою, відновили і поставили в стрій. Все це, каже Юрій, називається просто – технічна розвідка.

- Найскладніше в нашій роботі – знайти максимально безпечні шляхи підступу до машин (а для цього треба добре знати місцевість та оперативну обстановку), які треба евакуювати, та шляхи відступу з місця евакуації, зуміти відтягнути техніку на задані рубежі, де її можна буде обстежити та відремонтувати.

Самої лише ворожої техніки за три фронтових місяці Юрій і його хлопці забрали з полів бою близько 50 одиниць. Це і танки, БМП та МТЛБ, а також колісна техніка. Серед них, каже Юрій, зовсім нова, траплялися зразки навіть 2019-2020 років. Нині все це вороже залізо успішно використовується Князівськими воїнами в знищенні її колишніх господарів.

- Був випадок, коли на Миколаївщині, в «сірій» зоні, ми забрали «орківську» МТЛБ, яку вони, відступаючи, кинули і «завбачливо» засипали баки піском. Втім, це не завадило нам її завести і забрати.

Попри те, що десятки одиниць техніки, яку ми врятували, вже в строю, роботи ще багато, - каже Юрій. - Напрямок, на якому воює зараз наша Князівська 14 омбр, - наразі найгарячіший на фронті. Тож постійно моніторимо ситуацію, де і як з поля бою можна забрати пошкоджені машини. Як тільки обстановка це дозволяє – беремося до роботи!

Джерело - 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого.

Читайте також