Казав, що гроші на операції дітей: у Рівному чоловік обманом випросив у людей понад 13 тисяч гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У Рівному раніше судимий уродженець Черкащини ошукав і обікрав кількох мешканців. З вироку суду відомо, що покаранню передувала низка вчинків, які він вчинив. Зокрема, 18 серпня 2019 року він, перебуваючи в офісі на Фабричній, втерся в довіру до знайомого, розповівши про те, що його дітям потрібне дороговартісне лікування. Чоловік надав йому 2 тисячі гривень. Отриманим підозрюваний розпорядився на власний розсуд. Своїми умисними діями, що виразилися в заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 190 КК України.

За деякий час чоловік знову ж втерся в довіру до працівника офісного приміщення на Фабричній, знову розповів про нібито хворих дітей і дороговартісну операцію і попросив у чоловіка 5 тисяч гривень. На наступний день цей же чоловік під приводом дзвінка за кордон по скайп-зв`язку, шляхом обману, заволодів чужим ноутбуком, а потім під приводом проведення ремонтних робіт, викрав у потерпілого шліфувальну машинку, мобільний телефон марки «Samsung Calaxy J5» та грошові кошти в сумі 600 грн., чим завдав останньому майнової шкоди в розмірі 3298,57 гривень.

За декілька днів обвинувачений знову надавив на жалість псевдооперацією для дітей і випросив в знайомого 6200 гривень, чим завдав останньому майнової шкоди у вказаному розмірі.

Через кілька місяців знову було зафіксовано чергову витівку цього ж підозрюваного. Напередодні новорічних свят він зателефонував до жінки та повідомив, що її брату терміново потрібні кошти на лікування. Нажахана такою звісткою вона швидко передала тисячу гривень шахраю.

Аналогічні дії він вчинив і на наступний день, але тоді вже сума, яку він потребував, склала 4 тисяч гривень.

У суді підозрюваний свою вину визнав і розкаявся, а також просив суд не призначати покарання з відбуванням у кримінально виконавчій установі.

Вироком Рівненського міського суду чоловіка  визнати винуватим у вчинених кримінальних правопорушеннях, передбачених частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України і призначити покарання:

На підставі частини 1 статті 70 Кримінального кодексу України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання визначити - обмеженням волі на строк 1 рік 6 місяців.

Відповідно до статті 75 Кримінального кодексу України, звільнити від відбування покарання з випробуванням призначивши іспитовий строк 1 рік.

Читайте також