Хомко увійшов до 20-ки прогресивних мерів України

В Україні назвали 20 найпрогресивніших міських голів. Рейтинг українських мерів-інноваторів провела «Українська правда» та Міжнародний саміт мерів. Серед 400 міських голів професійне журі обрало топ-20 мерів, у тому числі міського голову Рівного Володимира Хомка.

Які критерії при цьому бралися до уваги? «Українська правда» повідомляє, що враховувалися виключно інноваційність мера і впроваджені ним практики. Діяльність очільників міст була проаналізована за десятьма критеріями, які відповідали світовим аналогам рейтингу European Capital of Innovation та стосувалися нововведень у всіх сферах життя мешканців міста (міське планування, громадські послуги, культура, охорона здоров’я, екологія, безпека та охорона, комунікація, підприємництво, стартап-екосистема, бренд міста). При цьому брались до уваги об’єктивні та статистичні показники.

Ну а вже члени журі суб’єктивно оцінювали прозорість, незаангажованість, чесність і репутацію мера серед жителів міста.

У 20-ку мерів-інноваторів потрапили крім Рівненського міського голови Володимира ХОМКА також міські голови Ужгорода, Чернігова, Бродів, Тростянця, Маріуполя, Долини, Ірпеня, Чернівців, Дрогобича, Вознесенська, Івано-Франківська, Херсона, Вінниці, Тернополя, Хмельницького, Коломиї, Миргорода, Житомира і Глухова.

28 листопада на Міжнародному саміті мерів, організованому в Києві фондом Western NIS Enterprise Fund, підсумки цього рейтингу оприлюднили.

"Мені було приємно почути про таку оцінку своєї роботи. Тим більше що буквально недавно були оприлюднені підсумки інших рейтингів, у яких Рівне назвали найкращим містом України за станом доріг і другим в Україні містом з раціональності і прозорості використання міського бюджету. Звичайно, я адекватно оцінюю стан доріг у Рівному, бо буваю за кордоном і маю з чим порівняти. Проте на фоні України ми не просто серед передових у цій сфері, а найкращі. Наше місто також має четверту позицію в рейтингу з якості життя. І коли я чую, що хтось бачив вищий рівень у Берліні чи, наприклад, Любліні, то скажу, що і я це бачив. Але на всяк випадок нагадаю, що на одну людину в Польщі припадає ушестеро більша частка ВВП, ніж в Україні. Навіть Монголія має цей показник у півтора разу вищим, а також Нікарагуа, Гвінея. То давайте виходити з того, що маємо. Якщо в одній сім’ї тато заробляє десять тисяч, а в іншій – тисячу, то й життя в них буде відрізнятись у таких же пропорціях. Це цинічна річ, але це факт. Наш бюджет удесятеро менший, ніж бюджет Любліна. То ми й виходимо зі своїх позицій", - прокоментував Володимир Хомко 

Читайте також