Хотіла вигнати з подвір`я: на Житомирщині скажений бобер покусав жінку

На Житомирщині хворий на сказ бобер покусав жінку. Про це повідомив Віктор Рибак на сторінці Бердичівської організації Українського товариства мисливців та рибалок у мережі Facebook.

Бобер покусав жінку у селі Кукільня Гришковецької громади Бердичівського району.

"Експертиза підтвердила, що бобер був хворий на сказ. Звір зайшов на подвір'я за один кілометр від водойми, де мешкав. Коли дикі звірі з'являються у населеному пункті у світлу пору доби, то це перша ознака, що тварина хвора (як правило, це сказ). Через відсутність полювання зросла популяція бобра, і вони стали менше боятися людей", – йдеться у повідомленні.

Віктор Рибак повідомив, що це вже 13 випадок сказу за 2022 – 2023 роки.

У коментарі Суспільному фахівчиня зі зв'язків з громадськістю Держпродспоживслужби області Галина Заріцька розповіла, що бобер забіг на подвір'я до жительки села.

"Жінка хотіла вигнати бобра, а він вкусив її за ногу, – розповідає Галина Заріцька. – Це побачила сусідка і забила тварину лопатою. Про цей випадок розповіли спеціалістам ветеринарного профілю у Бердичівському районі. Труп бобра направили на дослідження до Житомирської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби області. Лабораторні дослідження підтвердили сказ".

Галина Заріцька каже, що на підставі підтвердженого діагнозу вжили низку протиепізоотичних заходів.

"Труп бобра утилізували шляхом спалювання. У дворі домогосподарства жінки провели вимушену дезінфекцію. Постраждалій надається антирабічна допомога", – повідомила Галина Заріцька.

Читайте також