Хто сьогодні може стати новим головою Рівненської облради: інформація з кулуарів

Сьогодні, 15 лютого, об 11 годині у Рівному має розпочатися позачергова сесія обласної ради. Головним питанням порядку денного нині є дострокове зняття з посади голови облради Миколи Драганчука і обрання його наступника.

Як повідомили порталу "РівнеМедіа" власні достовірні джерела в обласній раді, депутати вже мають на вустах ім'я найімовірнішого претендента, хто може змінити Драганчука на посту. Відтак, стати новим головою Рівненської облради депутатська більшість пророкує обранцю від президентської партії "БПП-Солідарність", одіозному Олександрові Данильчуку. Його шанси оцінюють доволі високо.

Фото - 4 влада

До слова, Олександр Данильчук, який в певних колах має прізвисько "Цар", широко відомий на Рівненщині скандалами навколо свого імені. Так, у 2007 році він у Рівному "прославився" бійкою з тодішнім секретарем міськради Рівного Юрієм Торгуном, що мала місце в одному з нічних клубів міста. Також його підстрелювали на полюванні та одного разу він був ледь не згорів у сауні.

У серпні 2016 року у Рівному він, начебто перебуваючи за кермом, врізався в опору рекламного щита на території однієї з АЗС міста. За словами правоохоронців, Данильчук мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, втім, проходити перевірку на алкоголь тоді відмовився. Вже за місяць цю справу закрили у суді. До речі, це була не єдина ДТП, з якою пов'язують ім'я цього одіозного політика.

До слова, це вже далеко не перший випадок, коли депутатів Рівненської обласної ради від партії БПП "ловлять" за кермом п'яними. Так, близько тижня тому у Березнівському районі напідпитку "впіймався" колега та однопартієць Данильчука Микола Мельник, а кількома днями пізніше вже у Рівному попався Микола Лобчук.

Микола Мельник - зліва, Олександр Данильчук - посередині

Крім цього, Данильчука називають найбагатшим серед усіх 64 депутатів Рівненської обласної ради, адже він єдиний "умудрився" задекларувати за 2016 рік понад мільйон доларів готівки.

Нагадаємо, що Олександр Данильчук з 2006 по 2010 рік вже обіймав посаду голови Рівненської обласної ради. Також у 2003 році він працював заступником міністра оборони України. Впродовж 1998-2002 років був народним депутатом України. Свій трудовий шлях починав тренером з класичної боротьби, у різні роки свого життя працював слюсарем-ремонтником, лісівником та агрономом. Нині обіймає посаду виконавчого директора агропромислової фірми "Санако" та проживає у місті Києві. У 2015 році обраний депутатом Рівненської обласної ради 7-го скликання від міста Березного. До слова, саме з Березнівського району він родом. Йому - 58 років.

Чи підтвердиться інформація про те, що саме Данильчука оберуть новим головою Рівненської обласної ради, - дізнаємося вже за кілька годин. Про усі новини читайте на нашому сайті.

Читайте також