Корм для собаки: класи якості

Здорове і повноцінне харчування вашої собаки передбачає збалансованість всіх необхідних мікроелементів, які гарантують промислові корми преміальної й суперпреміальної якості. Коли йдеться про корми економічного та середнього класу, важко говорити про наявність у них всіх необхідних мікроелементів і вітамінів, не кажучи вже про їх збалансованість. То ж який купити корм для собак? Розберемось в цьому детальніше.

Класи кормів

Існують п'ять основних класів кормів.

  1. Економ: хоча економ-корми не є найкращим варіантом, їх важко проігнорувати через їх доступну ціну. Проте вони часто містять сою замість м'яса та ароматизатори, що не сприяє здоров'ю вашого улюбленця. Постійне годування таким кормом може призвести до хронічних проблем зі здоров'ям.

  2. Медіум: корми середнього класу - це кращий варіант, ніж економ. Хоча вони не завжди мають великий корисний вплив, вони також не завдають шкоди. Однак для собаки, яка активно тренується та має специфічні потреби, цей клас може бути недостатнім.

  3. Преміум: корм преміум-класу - це золота середина. Він містить достатню кількість поживних речовин для здоров'я вашої собаки і є відмінним варіантом для породистих собак.

  4. Супер преміум: цей клас кормів є вершиною якості, він містить найбільше поживних речовин і є ідеальним для породистих собак з високими вимогами до харчування.

  5. Холістік: Холістічні корми призначені для собак, що беруть участь у виставках або мають високий генетичний потенціал. Вони надають повноцінне харчування, яке підтримує здоров'я і добробут вашого улюбленця на всіх рівнях.

Ціна їжі для собак

Кожен клас якості корму має свою ціну, яка формується відповідно до витрат виробника. На прикладі корму "Гав" вартість економ-класу на сьогоднішній день становить близько 350 гривень за 10 кілограмів. Такий обсяг вистачить приблизно на місяць, що означає витрати на вихованця в розмірі 8 гривень на день, що ставить під сумнів якість такої їжі. Корми середнього класу (медіум) коштують в середньому 900 гривень за мішок. Ціна на корм собак преміум-класу варіюється від 1100 гривень за 10 кілограмів, в той час як суперпреміум-клас починається з 1200 гривень. Корми Холістік, що являють собою професійну дієту, мають відповідну ціну, починаючи від 2000 гривень за 10 кілограмів.

Консерви та ласощі для собак

Крім сухого корму, в раціон собаки рекомендується додавати консерви й ласощі. У процентному співвідношенні це може виглядати так: 50% - сухий корм, 40% - консерви, 10% - ласощі. Сухий корм може становити й до 80% в дієті вихованця, проте збільшення процентного співвідношення ласощів понад 10% не рекомендується.

На сайті allo.ua ви знайдете якісний корм для собак за найкращими цінами. Переходьте в інтернет-магазин та переконайтесь в цьому самі.

Читайте також