Кваліфіковані слюсарі працюватимуть у північних районах Рівненщини

В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершили навчання безробітні Рівного, Гощанського, Зарічненського та Рокитнівського районів. Обрана професія – «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» дозволить працевлаштуватися у автосалонах, на підприємствах, в авторемонтних майстернях та СТО. Справність та довговічність транспорту забезпечують саме кваліфіковані робітники. Професійну підготовку майстрів здійснює одне з найпотужніших відділень навчального закладу. Навчання тут триває 8,5 місяця та відбувається у два етапи: спочатку слухачі вивчають програму на 2-й кваліфікаційний розряд, працюють у роботодавців як практиканти, а згодом – і на 3-й розряд, також закріплюючи знання практичними навичками на виробничих майданчиках. До послуг майбутніх слюсарів – навчальна техніка, авторемонтна майстерня, інструмент, професійне обладнання, оснащені навчальні кабінети та досвідчені педагоги.

Тісна взаємодія із партнерами РЦПТО – роботодавцями  дозволяє забезпечити слухачів відмінними умовами проходження виробничої практики. Реальні робочі місця – місця роботи в команді із наставниками, автомобільна техніка та вимоги роботодавця – справжня школа для майбутніх робітників. Достойний вишкіл слухачі пройшли на виробничих майданчиках ТзОВ «ЮА Агробуд ТК» та у підприємців смт Гоща, Рокитне, Зарічне, м. Рівне, а також   безпосередньо на навчальних автомайданчиках РЦПТО.

Майстер виробничого навчання Ігор Баранець відмітив, що по завершенні навчання слюсарі, зокрема, уміють виконувати роботи з розбирання автомобілів (у тому числі дизельних, інжекторних і спеціальних), а також автобусів; ремонтувати та обслуговувати вантажні автомобілі, легкові автомобілі і автобуси; визначати і усувати несправності вузлів та агрегатів автомобілів середньої складності; виконувати кріпильні роботи із заміною зношених деталей;  розбирати відповідальні складові одиниці та агрегати електрообладнання автомобілів; з’єднувати та паяти провідники з приладами, вузлами й агрегатами електрообладнання; виконувати слюсарну обробку деталей із застосуванням універсального обладнання та інші роботи.

Старший майстер РЦПТО Ірина Танасюк прокоментувала, що усі випускники повертаються додому та планують працювати на місцевих СТО. Євгеній Гаєвський, зокрема,  отримав запрошення на роботу в ТзОВ «Статус ОЙЛ» у Рівному.

Присутня на державній кваліфікаційній атестації слухачів заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко  поспілкувалася із групою, поцікавилася їхнім враженням від навчання та практики. Це перший випуск слухачів РЦПТО за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Гарний старт та перспективна робота. Молоді люди задоволені навчанням, готові самостійно виконувати слюсарні роботи та вдосконалювати навички на нових робочих місцях. В урочистій обстановці вони отримали свідоцтва державного зразка.

Довідково: наступна група за планом розпочне навчання в Олександрійському навчальному відділенні  3 вересня. Приєднуйтеся! 0362 68 37 95, 27 30 41 (Танасюк Ірина Миколаївна).

Читайте також