Квіти як бізнес: як відкрити успішний сервіс доставки квітів

Сучасний темп життя часто заважає купити квіти прямо зараз та швидко доставити їх одержувачу. У цьому допомагає служба доставки, яка стає все більш затребуваною останнім часом. Тому не дивно, якщо деякі заповзятливі люди замислюються про відкриття бізнесу з доставки квітів. Чи так це вигідно, з чого почати, як розвивати свою справу читайте в нашій статті думку експертів.

У чому перевага бізнесу з доставки квітів

Однією з головних переваг цього сервісу є відсутність необхідності в спеціальних дозвільних документах. Це означає, що зареєструвати підприємницьку діяльність буде нескладно, надавши до податкової стандартний перелік паперів. Ще одним плюсом можна назвати регулярний попит на послугу — сьогодні багато зайнятих людей із щільним графіком, які мають гроші, але не мають часу. Крім того, не потрібно занадто великого стартового капіталу, можна почати з невеликих вкладень, поступово нарощуючи оберти.

З чого почати?

Як і будь-який інший бізнес, потрібно розпочати з плану. Слід врахувати витрати на:

  • купівлю автомобіля — буде потрібний для багатьох завдань;
  • оренда приміщення — під офіс;
  • закупівля обладнання — комп'ютер, принтер, печатки тощо;
  • створення сайту — оплата фахівцю, тому що самостійно створити якісну сторінку складно.

Далі потрібно продумати, хто ваша цільова аудиторія. В більшості, це заможні замовники, які хочуть виявити знак уваги, але не мають на це часу. Далі визначтеся з охопленням території. Якщо капітал невеликий — краще взяти обмежену площу, щоб вчасно доставляти замовлення.

Наступний крок — пошук постачальників. Це повинні бути перевірені надійні компанії, з широким асортиментом та прийнятною ціновою сіткою.

Чи потрібна реклама сервісу доставки квітів?

Від грамотно розробленого маркетингу залежить те, чи будуть ваші вкладення недаремними. Це основа всього бізнесу, тому цьому аспекту слід приділити особливу увагу. Ретельно продумайте:

  • назву компанії та логотип;
  • дизайн та функціонал сайту;
  • асортимент та електронний каталог;
  • рекламні акції, бонусну систему

Розробіть ефективну логістику, щоб вам підвозили весь асортимент вчасно і ви могли доставити замовлення чітко в термін. Заздалегідь передбачте форс-мажорні обставини та шляхи вирішення. Бізнес з доставки квітів може стати відмінним рішенням для вкладення капіталу, якщо перейнятися всіма деталями та передбачити ризики.

Читайте також