«Лінійки» 1 вересня у рівненських школах будуть, але не для всіх

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Вже за тиждень учні знову сядуть за парти здобувати знання. Пандемія коронавірусу внесла корективи і в форму навчального процесу. Учні деяких регіонів можуть так і не піти до школи 1 вересня, а навчатись дистанційно. Також Міністерство освіти і науки рекомендує школам відмовитися від проведення традиційної лінійки на 1 вересня. Як пояснила нашим журналістам заступниця начальника управління освіти міськвиконкому Рівного Катерина Сичик, на спільній нараді із директорами вирішити все-таки провести «лінійки», але підлаштувати їх під карантинні обмеження.

«З директорами прийняли спільне рішення – провести лінійки для першокласників і одинадцятикласників. З дотриманням дистанції, усіх рекомендацій, звісно ж. У дітей це особливе 1 вересня, тому увага буде приділена цим класам», - зазначила пані Сичик.

Для учнів 2-10 класів першого вересня буде традиційний перший урок у День знань. Тематику та формат індивідуально обирає кожен заклад. Це будуть заняття на свіжому повітрі, у музеї, зустрічі з цікавими людьми тощо.

А вже з 2 вересня школярі матимуть повноцінне навчання.

Читайте також