Лижники з Рівненщини стали бронзовими призерами на чемпіонаті України (ФОТО)

фото - Фейсбук

Туристи-лижники Дубенської районної станції юних туристів гідно представили Рівненську область на чемпіонаті України  зі спортивного туризму – лижний туризм.

З 20 по 24 лютого 2019 року в селі Яблуниця Івано-Франківської області відбулися змагання Чемпіонату України зі спортивного туризму – лижний туризм (дорослі, юніори, юнаки).

Оганізатор змагань - Міністерство молоді та спорту України та Федерація спортивного туризму України.

За звання Чемпіона боролися 8 команд з різних територій України. Рівненську область представляла команда вихованців комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» – учні Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, у складі: Кот Юрія (капітан команди), Грондуса Андрія, Карпюка Василя, Чернишевського Богдана, Карпюк Юлії, та Ільчук Ірини – студентки Кременецького лісотехнічного коледжу.

Програмою Чемпіонату було передбачено проведення змагань на трьох дистанціях V класу – «Смуга перешкод (командна)», «Лижний маршрут» та «Смуга перешкод (естафета)».

Розпочались змагання з дистанції «Смуга перешкод» де спортсменам-лижникам потрібно було продемонструвати злагоджені тактичні, технічні та спортивні навички. На даній дистанції команда Рівненської області посіла ІІІ місце.

Другого дня учасники змагалися на довгій дистанції «Лижний маршрут». Крім виснажливих перегонів з елементами спортивного орієнтування, дана дистанція включала в себе подолання різних технічних і лижних етапів. В результаті подолання даних етапів наші спортсмени здобули ІV місце.

В третій день змагань, на заключній дистанції «Смуга перешкод (естафета)», боротьба серед команд була напруженою і цікавою. Завдяки хорошій підготовці, азартності Грондуса Андрія, Кот Юрія та Ільчук Ірини, які на одному подиху пролетіли по дистанції та без штрафів – змогли вибороти почесне золото.

У загальнокомандному заліку за сумою результатів на трьох дистанціях наші туристи-лижники стали бронзовими призерами  Чемпіонату України з лижного туризму.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями Міністерства молоді та спорту України та дипломами Федерації спортивного туризму України.

Готував команду туристів-лижників Рівненської області – директор комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради Кравець Ігор Васильович. Участь  команди у даних змаганнях стала можлива завдяки  сприяння та фінансовій підтримці управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації.

Хочемо також привітати учасників команди: Кот Юрія, Грондуса Андрія,Чернишевського Богдана та Ільчук Ірину з тим, що на даних змаганнях вони показали високий рівень спортивно-технічної, фізичної та морально-вольової підготовки і в результаті – виконання спортивного розряду «Кандидат у майстри спорту України».

методист райСЮТур

Г. Ковальчук

Читайте також