Матір відмовилась від евакуації: в Авдіївці через обстріл загинув 5-місячний малюк

У Авдіївці через обстріл росармії загинув 5-місячний хлопчик. Напередодні його матір благали евакуюватись, однак, жінка відмовилась. 

Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко. 

Він додав, що внаслідок атаки також загинула бабуся хлопчика, а його мати й батько поранені. 

- Важко усвідомлювати, що навіть в умовах цієї страшної війни, яку ведуть проти нас росіяни, цієї трагедії можна було уникнути: буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати. Але, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату - жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце. А сьогодні сталося непоправне, - написав Кириленко. 

Він такж заявив, що біля лінії фронту залишаються люди, евакуація яким й досі видається незрозумілим і зайвим кроком. 

- Вкотре звертаюся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше - не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей, - наголосив очільник області. 

В Офісі генпрокурора додали, що за цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

- За даними слідства, ввечері 31 березня 2023 року окупаційні війська РФ здійснили артилерійський обстріл м. Авдіївки. Снаряд влучив у приватний будинок, в якому проживала родина. У полум'ї, що охопило оселю, загинули 69-річна жінка та її 5-місячний онук.

За попередніми даними, поранень також зазнали мати й батько малюка, які знаходились на подвір’ї, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також