Майже 15 тисяч працівників Рівненщини отримали допомогу по частковому безробіттю

Станом на 15 липня 2020 року в області прийнято 6966 позитивних рішень щодо допомоги по частковому безробіттю роботодавцям, у т.ч. 5477 - по фізичним особам-підприємцям. Кількість осіб у позитивних рішеннях становить 14827.

Урядова ініціатива з допомоги по частковому безробіттю направлена на мінімізацію втрат малого та середнього бізнесу через зупинення або скорочення діяльності, спричинених пандемією коронавірусу (COVID-19)Допомога по частковому безробіттю є своєрідною фінансовою підтримкою, яка допоможе зберегти робочі місця та здійснити дієві кроки для виходу з карантину.

Станом на 15 липня 2020 року роботодавцям області профінансовано понад 72 млн. грн. для виплати допомоги по частковому безробіттю працівникам та фізичним особам-підприємцям.

Найбільша кількість представників малого та середнього бізнесу та ФОПів, які звернулись за допомогою по частковому безробіттю на період карантину з м.Рівне, Рівненського, Сарненського та Дубенського районів області. Найбільшу допомогу по частковому безробіттю отримали ТОВ «Морган Феніче» (майже 800 осіб), ТОВ «Реноме-Євробуд» (понад 200 осіб), ТОВ «Реноме-смарт» (понад 350 осіб), командитне товариство «Рівне–ПАС» (понад 80 осіб), ТОВ «Рівень ЛТД» (понад 70 осіб), приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. акад. С.Дем'янчука» (майже 150 осіб).

Слова вдячності щодо надання допомоги по частковому безробіттю на час карантину фахівцям Рівненської служби зайнятості висловили Асоціація захисту прав підприємців та громадська організація «Комітет підприємців» м.Вараш. Роботодавці м.Вараш подякували службі зайнятості за плідну співпрацю, допомогу при підборі кадрів з числа безробітних, підтримку у збереженні робочих місць. Фізичні особи-підприємці, зокрема з Дубровицього, Костопільського, Рівненського, Дубенського районів та м.Дубно дякують колективам центрів зайнятості та усій службі за кваліфіковану, оперативну, організовану роботу. Вони наголосили, що така фінансова підтримка дає можливість саме малому і середньому бізнесу, почуватися більш впевнено в майбутньому та відновитись після завершення карантину.

Нагадуємо: Допомога по частковому безробіттю не оподатковується.  Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Зацікавлений бізнес має можливість звернутись до центру зайнятості за місцем сплати ЄСВ протягом 90 днів з моменту зупинки (скорочення) діяльності.

Рівненська обласна служби зайнятості продовжує працювати задля підтримки місцевого бізнесу та працівників, які опинилися в групі ризику внаслідок поширення коронавірусної інфекції.

Читайте також