Майже 2 тисячі мешканців Рівненщини отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу

На Рівненщині майже дві тисячі осіб отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Про це на брифінгу повідомила координаторка з логістики вакцини області Людмила Країнська. 

Також додаткову дозу вакцини отримали 153 особи. На сьогодні в Рівненській облсті було проведено майже 770 тисяч щеплень. Одну дозу вакцини отримали 43,4 % населення, повністю вакцинувались 43,3 % гаселення. 

Нагадаємо, із січня бустерна доза вакцини від COVID-19 стала доступна для всі охочих віком від 18 років після 6 місяців після повного курсу вакцинації. 

- На сьогодні циркулює штам вірусу Омікрон. Дві дози вакцини не мають такого захисту. Бустерна доза майже на 90 % захищає від госпіталізації та ускладнень. Для бустерної дози використовують мРНК-вакцини, тобто це Pfizer, Moderna, в тому числі і для щеплених вакциною CoronaVac, - сказала Людмила Країнська. 

Бустерне щеплення також передбачає продовження дії COVID-сертифікат ще на 270 діб після введення останньої дози. Він стане доступний в додатку Дія наприкінці січня цього року. 

Читайте також