"Мета — збудувати нову країну", — Україна хоче створити Офіси відновлення у Європі та США

Уряд України пропонує створити Офіси відновлення у Києві, Вашингтоні, Брюсселі, Лондоні та інших містах. 

Про це повідомляє Урядовий портал. Головний такий Офіс має бути розташований у Києві. Про це зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на сесії "Рамка для сталого процесу відновлення в Україні" в межах Конференції з питань відновлення України, що відбувається в Лугано, Швейцарія.

Платформа відновлення України складатиметься з трьох рівнів. Перший — це high level, де будуть представлені лідери держав. Другий рівень — це Спільна координаційна група, яка буде включати керівників виконавчої влади та decision makers з України, США, ЄС, Британії, Польщі та інших країн-партнерів.

"Третій рівень — це тематичні групи за галузевими напрямками. 24 групи Національної ради відновлення України. Сьогодні й у майбутньому запрошуємо приєднатись до цих груп усіх, хто має досвід та бажання зробити Україну кращою", — наголосив Денис Шмигаль.

Також, як відзначив Шмигаль, Україна ініціює створення Advisory group (наглядової групи — ред.), куди увійдуть європейські політики, американські та європейські економісти зі світовими іменами:

"Це професіонали, які допоможуть не лише сформувати стратегію, але і продемонструвати наш рівень відкритості".

Читайте також