Мирогощанська ОТГ – найбільш відкрита до співпраці

Мирогощанська громада має найбільший досвід співпраці з громадськими організаціями, які працюють у напрямку реформ, відкритості та громадської активності. До такого висновку дійшли громадські активісти під час круглого столу "Участь громадськості у процесах підтримки реформи децентралізації", який відбувся у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

?Як повідомляє проект ПУЛЬС USAID Рівненського РВ Асоціації міст України, на захід було запрошено громадські організації області, які працюють з громадами Рівненщини та надають реальну підтримку місцевому самоврядуванню.

Представники "Опори", Комітету виборців України, Асоціації міст України, Агентства сталого розвитку міста, Рівненського центру "Соціальне партнерство", Центру суспільних дій "Сівітас" та інших громадських об’єднань розповіли про свої реальні справи та поділилися планами. Зокрема активісти, коли плануюють свою роботу, то обирають 2-4 громади для втілення тих чи інших ідей. 

Мирогощанська громада – найбільше залучена у таку діяльність. Зокрема у проекті «Прозорі ради» Мирогощанська ОТГ показала чи не найкращий результат – рівень прозорості зріс з 30% до 80%, натомість Острожецька громада, яка також стала учасником цього проекту у питаннях прозорості залишилась на
своєму початковому рівні.

Учасники зустрічі прийняли рішення координувати свої дії, аби до суспільно-важливих процесів залучити якомога більше громад, особливо віддалених, у такий спосіб ОТГ  області будуть отримувати максимум реальної користі від роботи ГО Рівненщини.

Як повідомляє проект ПУЛЬС USAID Рівненського РВ Асоціації міст України 

Читайте також