На Басовому Куті спочатку облаштують «Оствицю», а потім почистять озеро

Фото - Фейсбук сторінка

Члени Рівненського міськвиконкому підтримали будівництво зони відпочинку «Городище Оствиця» неподалік Басівкутського озера. Проект реалізовуватимуть за кошти громадського бюджету, його вартість становить майже 1 мільйон гривень.

– Цей проект пройшов містобудівну раду. Передбачене комплексне рішення цієї території – там буде великий комплекс, де рівняни зможуть активно та цікаво провести час. Виконувати роботи буде управління капітального будівництва. Це проект, який не потребує виділення земельної ділянки, – зауважив начальник управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко.

Ініціатором такої ідеї та автором проекту музею просто неба «Городище Оствиця» є Юрій Ойцюсь. Чоловік разом з однодумцями вже почали облагороджувати територію на правому березі Басового Кута. Днями спустили на воду історичний човен «Драккар Гунгнір», який доставлятиме туристів до «Оствиці». Крім того, у травні цього року в Рівному відбудеться фестиваль прадавніх човнів – приїдуть гості з інших регіонів України та Польщі. Міський голова Рівного Володимир Хомко жартома додав, що з такої нагоди доведеться чистити Устю.

Єдине зауваження до спорудження «Городища Оствиця» вніс заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Олег Панюк. Він рекомендував міській владі облаштувати майданчик для забору води пожежниками.

– Вулиця Марусі Чурай, не дивлячись на те що це берег озера, це місце, де ніде заправлятися пожежним автомобілям. До озера не можна підїхати. Я б хотів, щоб там облаштували укріплений майданчик для забору воду. Тому що це і для житлового сектору потрібно, – зазначив представник ДСНС.

Міський голова Рівного сказав, що цю вимогу буде виконано. Крім того, Володимир Хомко анонсував проект по запуску земснаряду в Басівкутське озеро. Додавши, що спочатку почнуть чистити озеро біля Нового Двора, а потім біля «Городища Оствиця».

Читайте також