На Херсонщині сотні сіл перебувають на межі гуманітарної катастрофи, а деякі повністю знищені

У Херсонській області внаслідок активних бойових дій значних руйнувань зазнали сотні населених пунктів. Ситуація критична: розбиті дороги, знищені будинки, школи, заміновані поля та річки, пожежі у лісах, поранені та вбиті мирні люди.

Про це повідомили у Херсонській обласній державній адміністрації.

Йдеться про те, що деякі села залишаються без світла й води впродовж 5 місяців, а пенсії та соцвиплати у таких селах люди не отримують з березня. Люди змушені тікати на підконтрольну Україні територію, або у сусідні села. Тож наразі є такі громади де залишилося жити до 10 осіб, а деякі села повністю знищені.

Упродовж двох місяців регіон залишається без зв’язку від українських мобільних операторів. Працює лише провідний інтернет, але трафік йде через Росію, через що більшість сервісів заблоковані та працюють тільки з VPN.

У самому Херсоні окупанти продовжують проводити “обшуки” у квартирах херсонців. Якщо господаря немає вдома, росіяни виламують двері та грабують помешкання.

Ситуацію ускладнює і те, що через перекриття руху Антонівським мостом ціни на харчові продукти та засоби гігієни зросли в 2-3 рази. Окупанти організували платну паромну переправу, за допомогою якої також переганяють свою техніку.

Читайте також