На півночі Рівненщини коноплі перероблятимуть на волокно (ВІДЕО)

Представник ТзВО «Діброва Фармз» звернувся до депутатів Дубровицької міської ради з проханням, надати фермерський організації «Діброва фармз» дозвіл на оренду неуспадкованих паїв на території Дубровицької ОТГ. Про це інформує видання "Полісся".

Роман Федорович – американець українського походження, який проживає в Києві та працює в Україні більше 30 років. Пан Федорович представив себе, як засновника низки підприємств, які працюють на території України, а саме: ТОВ «Айова» (Черкаська та Кіровоградська області); ПП «Ужгородські приватні інвестиції» (Закарпаття); ТОВ «Українські аграрні інвестиції».

Щодо ТзОВ «Діброва Фармз», то це суб'єкт господарювання, який спеціалізується на вирощуванні зернових (крім рису), бобових і насіння олійних культур. Господарники зареєстровані в селі Берестя Дубровицької ОТГ. Власником (засновником) і бенефіціаром ТзОВ «Діброва Фармз» є, ймовірно, дружина пана Федоровича – Федорович Олена Олександрівна. Директором товариства є близький товариш американського-українця громадянин Віктор Мельник.

ТзОВ «Діброва Фармз» орендує землі в селах: Лісове, Озерськ, Сварицевичі, Нивецьк, Соломіївка, Берестя, Бережниця, Трипутні, Осова, Велюнь та Залужжя. Американець запевнив, що «Діброва Фармз» сплатили 1,7 млн. грн. податку, в тому числі 400 тис. грн. до місцевого бюджету Дубровицької ОТГ, за неуспадковані паї. У селах Озерськ і Лісове – зареєстровано 211 ділянок загальною площею 221 гектар, а в селі Сварицевичі – 140 ділянок загальною площею 87,32 гектари.

Гість пообіцяв, якщо ТОВ «Діброва Фармз» отримає дозвіл на оренду неуспадкованих паїв на території Дубровицької ОТГ, то, в 2022 році, товариство побудує в Дубровиці цех, а вже потім цілий завод, з переробки коноплі на волокно. Озвучив обіцянки американець під час чергової сесії Дубровицької міської ради.

До слова, депутати міськради підтримали ТзОВ й надали дозвіл на оренду неуспадкованих паїв Дубровицької ОТГ. Тепер аграріям потрібно реалізувати обіцяне.

За інформацією видання "Полісся".

Читайте також