На Рівненщині батьки мітингували проти дистанційного навчання: влада нічим не зарадить

Під стінами Дубенської міської ради сьогодні, 31 серпня, зібралися батьки дітей дошкільного та шкільного віку. На збір їх спонукало оголошення про дистанційне навчання. А все через те, що відповідно до карантинних обмежень, заклади міста є закритими для навчального процесу. Спершу в місті планували розпочати навчання 7 вересня, але, оскільки комісія знову продовжила «червоний» рівень небезпеки для Дубна, то його вирішили зробити дистанційним.

Про це пишуть у Типове Дубно

Батьки з різних навчальних закладів зібрались, щоб запитати міських чиновників як довго їм «тримати дітей вдома». З перших хвилин зустрічі очільник міста запевнив, що школи та садочки повністю готові до початку року. Але є постанова і рішення, відповідно до яких ходити в навчальні заклади, що перебувають у «червоній» зоні, не можна.

Фото - сайт 03656

Понад 60 батьків така відповідь обурила, бо вважають, що дистанційне навчання, яке проводиться в онлайн режимі, порушує конституційні права дітей. Та й у деяких сім’ях є кілька дітей, а гаджет лише один. Батьки аргументують й тим, що не володіють таким рівнем знань, щоб забезпечити дітвору відповідним освітнім рівнем. Загалом дубенчани вимагали, щоб дітей повернули за парти якнайшвидше.

«Я піду вам на зустріч, дозволимо 7 вересня провести захід для першачків та одинадцятикласників, і не більше 15 хвилин. Але тільки після виходу міста з «червоної» зони». Я також хочу, так, як і Ви, щоб наші дітки ходили в школу. То давайте разом дотримуватись усіх карантинних обмежень», - відповів батька мер міста Дубно Василь Антонюк.

Читайте також