На Рівненщині горів приватний будинок (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

Вчора, 14 листопада, по обіді на Рівненщині в селі Озеро Володимирецького району трапилася пожежа в приватному житловому будинку.

За інформацією вогнеборців, вогонь зайнявся в одній з кімнат житлового будинку, відтак, усі приміщення будівлі були заповнені густим чорним димом. Аби підібратися до осередку пожежі, рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору.

Коли вогонь ліквідували, встановили, що пожежу виявив 9-річний син власників будинку, який в цей час саме прийшов додому зі школи. Побачивши, що в будинку повно диму, він побіг до сусідів, які й викликали пожежників. На щастя, обізнані односельчани, які збіглися на допомогу до місця пожежі не стали відкривати двері та вибивати вікна, щоб випустити дим, адже в такому випадку вогонь за рахунок свіжого припливу повітря розгорівся б набагато сильніше і тоді б врятувати будинок було значно складніше. Відтак, полум'я через брак достатньої кількості повітря не зміг розгорітися.

В результаті пожежі повністю вигоріла одна кімната будинку, майно в ній та згоріло два металопластикових вікна. В інших кімнатах вогонь та температура від пожежі пошкодила меблі, вікна, двері та речі домашнього вжитку.

Наразі всі обставини даної події, суму збитків та причину пожежі встановлюють експерти.

Читайте також