На Рівненщині готуються розгортати додаткові ліжка для хворих на COVID-19

Рівненщина уже готується розгортати додаткові ліжка для ковідних хворих. Про це на брифінгу повідомила координаторка вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк. 

Наразі, за її словами, на Рівненщині заповнено понад 40 % ліжко-місць для хворих на COVID-19, також заповнено 25 % ліжок із киснем. Додаткові ліжка будуть розгортатися за умови заповненості ліжок у 50 %. 

Наразі на Рівненщин допомогу хворим на COVID-19 надають 9 лікарень. Минулого тижня Сарненську лікарню замінила Дубровицька лікарня. Також додали пологовий будинок у місті Дубно. За потреби до цього переліку додадуть ще другу міську лікарню у Рівному та Гощанську лікарню. 

- Звичайно, нову хвилю ми чекали у жовтні, а ми вже на 1 жовтня вийшли на майже 500 сотень нових випадків щоденно, це говорить про те, що тенденція не є хороша, що Дельта вірус - агресивніший. Госпіталізація говорить про ускладнення. Смертність говорить про тяжкі ускладнення. І про те, що такий стрімкий ріст захворювання набагато заразніший, ніж попередні штами, - каже Олена Гандзюк. 

Медики вкотре наголошують, що ріст захворювання можна стримати за дотримання особистої гігієни (маски, дистанція) та рівнем щеплень. 

Читайте також: Скільки дітей на Рівненщині щепили від коронавірусу

Читайте також