На Рівненщині побільшало осередків пластунського руху

У Млинівському районі зробили перші кроки для створення пластового руху. Після тривалого пошуку та визначення кандидатури лідера, консультацій з представниками діючої пластунської організації Рівненського району здійснено ряд послідовних кроків для формалізації пластового руху.

Відтак, учитель Новоукраїнської ЗОШ I-III ст. Володимир Присяжнюк пройшов первинний курс вишколу для зацікавлених осіб (Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства) в пластовій оселі с. Волошки Рівненського району та вивчив організаційну структуру Пласту. Йому допомогає у створенні даного руху надає координатор пластової організації Рівненського району Юрій Шадий.

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 08 листопада 2017 року № 316 схвалено програму розвитку пластового руху у загальноосвітніх навчальних закладах Млинівського району на 2016-2020 роки та подано на затвердження районній раді в установленому порядку. Програмою рекомендовано органам місцевого самоврядування (ОТГ) розробити та затвердити відповідні програми розвитку пластового руху у підпорядкованих загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах.

На сьогоднішній день осередок, який діє в Новоукраїнській ЗОШ I-III ст., нараховує 18 членів, які тричі на тиждень проходять вишкіл із вивченням Статуту, організаційної структури та історії створення Пласту. Вирішується питання забезпечення осередку одностроєм (формою) та окремою пластовою оселею.