На Рівненщині повернули 57 тис. грн аліментів

фото - Фейсбук

Державні виконавці Демидівського райвідділу ДВС допомогли повернути 57 тисяч гривень боргу з аліментів, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

В лютому 2019 року на виконання до Демидівського районного відділу ДВС з Коростишівського районного відділу ДВС надійшли матеріали виконавчого провадження про стягнення аліментів з боржника на утримання неповнолітньої дочки. Станом на початок 2019 року борг чоловіка перед дитиною склав 54 тисячі гривень.

– Державний виконавець Демидівського районного відділу ДВС Іван Колоєзд застосував до боржника санкції статті 71 Закону України «Про виконавче провадження». А саме виніс та направив до виконання постанови про встановлення тимчасових обмежень боржнику у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю, виїзду за межі України. Крім того, склав та направив до суду протокол про адміністративне правопорушення за статтею 183-1 КУпАП. А також направив повідомлення стягувачу про порядок звернення до органів досудового розслідування із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності за статтею 164 КК України неплатника аліментів, – розповіла начальник Демидівського районного відділу ДВС Оксана Якимець. – В результаті вжитих заходів, стягувачка надіслала письмову заяву про отримання нею особисто від боржника заборгованості з виплати аліментів в сумі 57 тисяч гривень, яка виникла на 1 квітня 2019 року. Стягувачка була вдячна за прийнятий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, що дає можливість стягнути з неплатника аліментів заборговані кошти, а державному виконавця за роботу.

Читайте також