На Рівненщині рибпатруль вилучив човен та понад 8 кг риби у порушників

На Рівненщині упродовж травня інспектори рибоохоронного патруля викрили 46 порушень.

Під час проведення рибоохоронних рейдів у травні 2023 року інспекторським складом Рівненського рибоохоронного патруля було викрито 46 порушень природоохоронного законодавства. Накладено штрафів на суму 2261 грн. Нараховано збитків на суму 13022 грн. Вилучено 8,5 кг риби, 39 знарядь лову та 1 човен.

Так для прикладу:

4 травня на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Вербень було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням промислового знаряддя лову – сітки. Риби спіймати не встиг. Проте такі дії класифікуються за ч.4 ст.85 КУпАП, про що на місці були складені відповідні адмінматеріали.

Також 10 травня на р. Случ поблизу с. Хотин Рівненського району (Березнівської міської громади) було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «екрана». На особу складено адмінматеріали за ч.4 ст.85 КУпАП.

18 травня о 05:40 ранку на р. Горинь поблизу с. Воскодави Рівненського району було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «павука». Риби не спіймав, проте такі дії класифікуються за ч.4 ст.85 КУпАП.

26 травня близько 00:20 на ставу поблизу с. Охматків Дубенського району виявлено грубе порушення Правил рибальства: лов водних біоресурсів на гумовому човні з використанням колючого знаряддя лову – острога. Під час огляду місця події було виявлено й виловлену рибу: 1 карась (сріблястий); лящ – 5 екземплярів; лин – 2 екземплярів. Сума завданої шкоди склала 13 022 грн. На особу складено адмінпротокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Човен, острога, водні біоресурси вилучені.

Читайте також