На Рівненщині спеціальні бригади збиратимуть зразки у людей з підозрою на COVID-19

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Про заходи у боротьбі із наслідками коронавірусної хвороби та протидії її поширенню розповів заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу.

Пан Ляшко зазначив, що найбільше в Україні хворіють люди віком від 30 до 49 років – майже 38% від загальної кількості хворих. Від 18 до 20 років – 17%, 50-65 років – 30%, 65+ - 6% віх кількості хворих.

«Серед усіх, хто хворіє, віковою групою від 18 до 49 років це майже 50%. Це свідчить про те, що старша вікова група прислухається до порад Міністерства охорони здоров’я і обмежує свою мобільність»

Першим дорученням Віктора Ляшка у якості голови з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було створення штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Наступним рішенням було звернення до голів адміністрацій визначити у кожній області особу, яка стане керівником з ліквідації наслідків і створити відповідний штаб. Всі інші штаби, які існували до цього, повинні бути ліквідовані або переформовані.

«Тепер буде діяти єдина вертикаль управління з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», - зазначив Віктор Ляшко.

Наступне розпорядження – створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатись з водія і медичних працівників, для того, щоб на виклики сімейного лікаря чи інших медпрацівників, ця бригада приїжджала до людей з підозрою на коронавірус для забору зразків.

«Це зменшить і мобільність людей, які мають симптоми корона вірусної хвороби, і необхідність відвідувати місця скупчення людей», - прокоментував головний санітарний лікар.

За словами пана Ляшка, алгоритм незмінний: при появі симптомів потрібно зателефонувати сімейному лікарю або іншому медичному працівникові для того, щоб визначити подальшу тактику. Саме сімейний лікар розповість про алгоритм тестування і викличе мобільну бригаду.

Читайте також